• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єврокомісія виділила 500 млн євро на зміцнення оборонної промисловості

    Опубликовано: 2023-05-05 13:00:16

    Єврокомісія ухвалила рішення, спрямоване на збільшення виробничих потужностей Європейського Союзу і вирішення поточної нестачі боєприпасів і ракет, а також їхніх компонентів. На відповідні заходи виділяють 500 млн євро. Про це повідомила пресслужба відомства.

    Зазначається, що це має посилити здатність оборонної промисловості ЄС забезпечити своєчасне постачання боєприпасів і ракет до Європи. Своєчасна доступність такої продукції у достатніх обсягах є важливою для безпеки блоку та його постійних зусиль з підтримки України.

    Як пояснила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, Європа посилює підтримку за трьома напрямками, серед яких – доставка снарядів із наявних запасів країн ЄС, а також спільна закупівля боєприпасів для України.

    "І сьогодні ми працюємо на третьому напрямку. Нарощування та прискорення оборонно-промислового виробництва боєприпасів у Європі", – висловилася вона.

    Нагадаємо, на початку березня країни ЄС дійшли консенсусу щодо прискореного постачання та закупівлі артснарядів, щоб допомогти Україні. На відповідні цілі вирішили виділити 2 млрд євро.

    Єврокомісар Тьєррі Бретон повідомляв, що ЄС планує додатково витратити від 300 до 500 мільйонів євро на підтримку виробників боєприпасів. Блок має намір надати Україні 1 млн артилерійських снарядів протягом 12 місяців.

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.