• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канада надала Україні першу партію обладнання для розмінування

    Опубликовано: 2023-05-05 09:40:25

    Канада передала українській Державній службі з надзвичайних ситуацій першу партію обладнання для розмінування. Інформацію і фото обладнання оприлюднило посольство Канади в Україні в Twitter.

    Техніка використовуватиметься для очищення сільськогосподарських земель, щоб відновити її продуктивне використання та допомогти повернути продовольчу безпеку.

    “Канада передала Державній службі України з надзвичайних ситуацій першу партію обладнання для розмінування загальною вартістю 22,5 млн канадських доларів”, - написали в посольстві Канади в Україні.

    За оцінкою Світового банку, повний комплекс робіт із гуманітарного розмінування в Україні буде коштувати 37,4 мільярда доларів.

    Загальна площа забрудненої вибухонебезпечними предметами частини України оцінюється в 174 тисячі квадратних кілометрів. Фактично ж безпосередньо забруднених територій може виявитись близько 10% від згаданої площі. Уряд затвердив план розмінування лише 4,7 тисячі гектарів земель сільгосппризначення.

    За інформацією британської розвідки, найбільш постраждалими від замінування регіонами є Херсонська та Харківська області – території, які раніше були окуповані Росією.

    Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що Україні знадобиться більше 10 років, щоб розмінувати сільськогосподарські угіддя.

    В Асоціації виробників молока повідомили, що молочні господарства деокупованих і прифронтових областей без розмінування не зможуть заготовити грубих кормів та будуть змушені суттєво скорочувати або й зовсім закривати молочний напрямок.

    Альона Чернецька

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.