• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спортивні федерації можуть позбавити статусу національних

    Опубликовано: 2023-04-05 16:00:22

    Міністерство молоді та спорту розробило проєкт постанови до Кабінету Міністрів України.

    Він передбачає – якщо члени всеукраїнських спортивних федерацій братимуть участь у міжнародних змаганнях, в яких змагаються спортсмени з Російської Федерації та Республіки Білорусь, то ці федерації позбавлять статусу національних.

    Зазначається, що однією з головних особливостей статусу національного є те, що зазначені спортивні федерації отримують державну підтримку та фінансове забезпечення для участі національних збірних у міжнародних заходах.

    Зокрема, Міністерство спільно з СБУ працюють над тим, аби застосовувати персональні санкції до спортивних федерацій та її членів за вчинення ними дій, які створюють реальні та/або потенційні загрози інтересам суспільства й держави.

    Також Мінмолодьспорт планує надавати підтримку тим національним федераціям, до яких міжнародні федерації можуть застосовувати санкції за неучасть у міжнародних змаганнях.

    Софія Король

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.