• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОК хоче допустити росію і білорусь до Олімпійських ігор, але з жорсткішими умовами - Daily Mail

    Опубликовано: 2023-03-29 17:00:06

    Міжнародний олімпійський комітет розробив план допуску російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх - 2024 у Парижі. Згідно з планом, представникам рф буде заборонено брати участь у командних видах спорту. Окрім того, попри заклики інших держав заблокувати доступ російським і білоруським спортсменам, керівники Олімпіади все ж таки шукають можливість дозволити атлетам брати участь в Іграх, але за умови дотримання суворих правил, пише УНН із посиланням на Daily Mail.

    Деталі

    Як повідомляється, росію можуть позбавити прав брати участь у командних видах спорту на Олімпійських іграх у Парижі наступного року.

    За даними таблоїду, росіян можуть не допустити до змагань з футболу, гандболу та волейболу, що фактично позбавило б спортсменів можливості брати участь у відбіркових турах. Однак, атлети зможуть розраховувати на виступи в індивідуальних змаганнях. Такий варіант обговорювався в межах концепції, якої мають дотримуватися міжнародні федерації.

    Зазначається, що керівники Олімпійських ігор розробляють “суворі” критерії для російських і білоруських спортсменів, таким чином прокладаючи їм шлях для участі в Олімпіаді. Для цього пропонується допустити їх у статусі “нейтральних” спортсменів.

    Таке поняття має на увазі суворі правила форми одягу, куди входять заборона на емблеми держави, гімн, прапор країни і будь-яку іншу ідентифікацію їхніх держав.

    Міжнародний олімпійський комітет також розглядає можливість виключення російських спортсменів, винних у воєнних злочинах проти України, а також тих, хто активно підтримує вторгнення в Україну і має зв'язки з військовими.

    При цьому Daily Mail пише, що МОК ризикує отримати “серйозну негативну реакцію, оскільки експерт ООН, який консультує цю організацію, заявив, що ті, хто є військовослужбовцями російської армії, не повинні бути автоматично виключені, навіть якщо вони брали участь у воєнних діях – безпосередньо або побічно, що завдало шкоди Україні”.

    Контекст

    Президент України Володимир Зеленський розкритикував керівника Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха за "спроби витягти у світовий спорт представників держави-терориста" і наголосив, що "будь-який нейтральний прапор російських спортсменів заплямований кров'ю".

    Сполучені Штати разом із понад 30 іншими країнами, включно з Канадою і більшою частиною Європи, підтримали заборону російським і білоруським спортсменам на участь у міжнародних змаганнях.

    Водночас президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах закликав уряди держав не втручатися в рішення комітету.

    А під час нещодавнього виступу Бах, якого цитують ЗМІ, висловився за створення умов для допуску до змагань російських і білоруських атлетів. За словами глави МОК, виключення росіян і білорусів тільки на підставі громадянства стало б "дискримінацією", а Олімпійські ігри "можуть сприяти діалогу в напружений час".

    Повідомлялося, що 28 березня виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету проведе засідання, на якому буде обговорено участь російських і білоруських спортсменів в Олімпіаді.

    Олімпійський чемпіон і народний депутат Жан Беленюк у коментарі УНН зазначив, що заява президента МОК Томаса Баха про можливість допуску російських та білоруських спортсменів до Олімпійських ігор свідчить про те, що найімовірніше представники держави-агресора та його дружньої країни братимуть участь в Олімпіаді.

    Єлизавета Калітвенцева

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.