• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський подякував ЄС та США за надання озброєння Україні

    Опубликовано: 2023-03-22 17:00:17

    Президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення подякував партнерам за нові пакети озброєння Україні, додавши, що такі рішення додають впевненість у нашій єдності, передає УНН.

    Деталі

    Глава Держави нагадав, що європейські партнери погодили спільний план для прискорення постачання снарядів для української артилерії.

    “Вага цього рішення — 2 мільярди євро. Передбачено як невідкладне постачання, так і виробництво боєприпасів. Це стратегічний крок. Те, що додає впевненості в нашій єдності, у незмінності руху до перемоги над державою-терористом. Дякую всім нашим партнерам у Європі! Усім, хто дійсно зацікавлений, щоб Європа була сильною та вільною”, — наголосив Зеленський.

    Він також звернувся до Сполучених Штатів, які погодили видачу військової допомоги на 350 мільйонів доларів.

    “Це ракети для „Хаймарсів“, артилерійські та інші боєприпаси — усе, що дійсно необхідне, щоб підтримати наших воїнів. Дякую Президенту Байдену, Конгресу й усім американцям”, — підкреслив Глава Держави.

    Доповнення

    Сьогодні Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму 350 млн доларів, у який увійдуть більше боєприпасів для HIMARS, гаубиць та іншої зброї.

    Також міністри країн Європейського Союзу досягли угоди щодо плану постачання боєприпасів для України.

    Єлизавета Калітвенцева

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.