• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У ЄС звучать пропозиції щодо закупівлі боєприпасів для України за межами Союзу

    Опубликовано: 2023-03-20 18:00:37

    Деякі країни ЄС хочуть купувати боєприпаси для України поза межами блоку, якщо Євросоюз не зможе їх виробляти досить багато та швидко на своїх підприємствах. Про це повідомляє Euractiv, передає УНН.

    Цитата

    «Ми не знаємо, чи зможе європейська промисловість задовольнити потреби. Якщо вона не зможе зробити це швидко, у великих обсягах, нам слід отримати дозвіл працювати з зарубіжними країнами», – розповів виданню дипломат ЄС.

    Зокрема, може йтися про США та Південну Корею.

    Переговори про спільні закупівлі боєприпасів для України в ЄС триватимуть. Однак питання, чи можуть країни Євросоюзу закуповувати боєприпаси у сторонніх країн і яка частина загальних коштів може надійти на це, залишаються неврегульованими. Також незрозуміло, хто має відповідати за спільні закупівлі: Європейське оборонне агентство чи конкретна країна.

    Нагадаємо

    На початку березня глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель запропонував ЄС направити 1 млрд євро на спільну закупівлю боєприпасів для України та поповнення власних запасів.

    Варвара Крат

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.