• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У штабі з питань військовополонених назвали число захисників, що повернулися по обміну

    Опубликовано: 2023-03-06 12:00:54

    З початку діяльності Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими було здійснено вже 38 обмінів полоненими, завдяки чому звільнено 1863 особи. Про це йдеться у повідомленні штабу.

    Серед звільнених - 1756 захисників та захисниць, а також 135 цивільних громадян. Крім того, зазначено, що на рідну землю бул повернуто 1409 тіл загиблих оборонців.

    "Координаційний штаб постійно надає підтримку родинам наших воїнів: у середньому за добу 419 родин оборонців отримують допомогу від консультантів штабу. Загалом за цей час родинам полонених надано майже 28 тисяч консультацій, як в телефонному режимі, так і під час особистих прийомів", - сказано в повідомленні.

    Як зазначив керівник робочої групи з питань взаємодії зі ЗМІ та родичами захисників Андрій Юсов, штаб не припиняє міжнародну діяльність з метою тиску на окупантів задля повернення українських захисників.

    Так, вже подано 120 позовів до Європейського суду з прав людини, зокрема йдеться про справи щодо всіх командирів, які були на території комбінату "Азовсталь" під час оборони Маріуполя.

    Нагадаємо, що останній великий обмін полоненими з російською стороною відбувся 16 лютого: тоді Україна повернула 100 силовиків, зокрема нацгвардійців, прикордонників та військовослужбовців Збройних сил, а також одного цивільного. 94 з них брали участь в обороні Маріуполя.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.