• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Економічно не вигідно: Герус про відключення будинків на лінії критичної інфраструктури

    Опубликовано: 2023-02-08 14:00:27

    Будинки, які живляться від критичної інфраструктури, можна відключати лише вручну, проте це нерентабельно для енергетиків. Про це в інтерв'ю LIGA.net розповів голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус.

    За словами народного депутата, з погляду енергосистеми житлові будинки "споживають відносно мізерний обсяг електроенергії", тому відключати їх постійно вручну економічно не вигідно.

    "Таким будинкам, можна сказати, пощастило. Щоб їх відключити потрібен окремий виїзд бригади, і буває що постає дилема – виїхати бригаді, щоб заживити декілька вулиць чи їхати в другий кінець міста відключати один окремий будинок. Очевидно, що фокус більше на тому, що може дати більший позитивний ефект", – говорить Герус.

    Також народний депутат повідомив, що траплялися випадки, коли "хтось намагався внести в список критичної інфраструктури те, що нею не є". "Це дуже ризиковано, це легко перевіряється", – наголошує Герус і додає, що затвердження і перевірка списку критичної інфраструктури – це компетенція голів обласних військових адміністрацій і обленерго.

    Наталія Софієнко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.