• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент Литви закликав Захід перетнути «червоні лінії» Росії – дати ЗСУ винищувачі та ракети

    Опубликовано: 2023-02-01 14:30:29

    Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що червоні лінії Заходу щодо постачання Україні винищувачів та ракет далекого радіусу дії мають бути перетнуті. Про це він повідомив телеканалу LRT.

    "Я бачив багато червоних ліній, які були проведені, та іноді у мене навіть складається враження, що ці червоні лінії проведені не нами, західними країнами, демократичними державами, а їх, використовуючи страх та загрози, намагається накреслити терористичну державу Росія", – сказав Науседа.

    Він зазначив, що червоні лінії вже неодноразово вдавалося перетнути.

    "Слід зазначити, що нам все ж таки вдається їх стерти, і це відбувалося вже не раз. Нагадаю не тільки про історію з танками, колись статус кандидата України в Євросоюз теж був табу, теж червона лінія, я це чудово пам'ятаю", – сказав президент Литви.

    За словами Науседи, винищувачі та ракети далекого радіусу дії є суттєвою військовою допомогою. "І в цей момент, коли війна перебуває в такій вирішальній фазі, коли має відбутися перелом, дуже важливо, щоб ми не зволікали. (...) Ці червоні лінії необхідно перетнути", – переконаний литовський лідер.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.