• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Словаччина продовжила тимчасовий захист українським біженцям

    Опубликовано: 2023-01-25 17:30:04

    Уряд Словаччини продовжив термін надання тимчасового захисту біженцям з України до 4 березня 2024 року. Статус автоматично продовжуватиметься. Про це повідомляє schengenvisainfo.com.

    Міністерство внутрішніх справ Словаччини заявило, що люди з дозволом на проживання у статусі тимчасового захисту до 4 березня 2023 року отримають продовження терміну дії цього документа як мінімум до 4 березня 2024 року. При цьому звертатися за продовженням до органів влади не обов'язково, але за бажанням українці зможуть оновити документи через електронну службу МВС.

    «Оскільки на території України триває стан війни, надання тимчасового притулку має своє обґрунтування. Єврокомісар із внутрішніх справ Ілва Йоханссон вже оголосила у жовтні 2022 року, що директива про тимчасовий захист буде активована як мінімум до березня 2024 року, тому Словаччина не стане винятком», — зазначив тимчасово призначений міністр внутрішніх справ Роман Микулець.

    Що дає статус тимчасового притулку
    Статус тимчасового притулку дозволяє українцям працювати на території Словаччини, навчатися у школах та вишах. Також біженці мають доступ до медичного обслуговування, житла, право на задоволення матеріальних потреб та фінансові пільги.

    Як отримати тимчасовий захист
    Громадяни України можуть подати заяву на надання тимчасового притулку відразу після в'їзду на територію Словаччини.

    Члени родини громадянина України також можуть подати заяву на отримання тимчасового притулку, якщо вони проживали в Україні до 24 лютого 2022 року.

    Іноземці з постійним проживанням в Україні можуть отримати тимчасовий захист у Словаччині тільки за умови, якщо вони не можуть повернутися у свою країну.

    Можна прийти особисто в будь-який довідковий центр або міграційне відділення поліції. Також можна подати заявку онлайн на державній сторінці реєстрації тимчасового притулку. Однак забрати підтвердження потрібно особисто, і це також стосується неповнолітніх дітей.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.