• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністр фінансів розповів, яка фінансова допомога потрібна Україні у 2023 році

    Опубликовано: 2023-01-17 17:00:14

    Україні знадобиться близько $38 млрд лише для того, щоб не проводити емісію грошей та забезпечити соціальні виплати. Про це міністр фінансів України Сергій Марченко написав у своїй колонці в журналі Time.

    Скільки грошей потрібно Україні
    Очікується, що у 2023 році дефіцит державного бюджету України буде на рівні $38 млрд. Щонайменше ця сума грошей знадобиться Україні для того, щоб не проводити емісію грошей та забезпечити соціальні виплати.

    Наразі країни G7 вже анонсували пакет фінансової допомоги у розмірі $32 млрд. А США планують виділити $13,37 млрд макрофінансової допомоги із $45 млрд, раніше закладених на підтримку України.

    «Підтримка міжнародних партнерів відіграватиме вирішальну роль у тому, як ми пройдемо 2023 рік бюджету. Ми вітаємо намір США продовжувати надання грантів Україні, а також пропозицію Європейської Комісії запустити нову повномасштабну програму макрофінансової допомоги для України у 2023 році. Але оскільки війна затягується, цього недостатньо», — пише Сергій Марченко.

    Міністр вважає: для того, щоб Україна отримала необхідне фінансування, має бути створено координаційну платформу для пошуку рішень. У її складі мають бути великі економіки та міжнародні фінансові установи.

    «Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Денис Шмигаль представили нову фінансово-координаційну платформу. Ідея розробки цієї платформи полягає в тому, щоб залучати країни-члени „Великої сімки“ та міжнародні фінансові установи на регулярній основі, щоб сприяти обміну інформацією про ключові події та прогнози, а також забезпечити своєчасний та ефективний напрямок фінансової допомоги від різних донорів», — наголосив чиновник.

    При цьому Україна, на думку Сергія Марченка, може виступати як співголова такої платформи з розробки ефективних та стійких механізмів для координації фінансової підтримки. Це допоможе розв'язати питання безпеки в Європі та створить цінну модель для інших країн, якою вони могли б скористатися в майбутньому.

    «Продовольча безпека та енергетична криза принесуть ще більше смертей та страждань у всьому світі. Ми повинні тісніше працювати над рішенням для всіх нас», — підсумував міністр фінансів України.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.