• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Моравецький вважає, що Німеччина швидко погодиться передати Leopard. Згадав заклики Байдена

    Опубликовано: 2023-01-17 14:00:57

    Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що Німеччина швидко погодиться передати танки Leopard 2 Україні. Про це він повідомив на брифінгу напередодні візиту до Берліна, цитує його агентство PAP.

    За його словами, він говоритиме з німецькими політиками про перекидання танків в Україні, оскільки вона потребує сучасної західної бронетехніки.

    Він наголосив, що до передачі танків закликав також президент США Джо Байден.

    "У мене є надія, що наші німецькі партнери наважаться і зможуть виділити танки, значна частина важкої техніки потрібна у вигляді Leopard. Ми готові це зробити", — сказав прем'єр.

    Моравецький заявив, що не може собі уявити, щоб Німеччина швидко не дала згоду на передачу танків Україні.

    "В Україні також йде боротьба за нашу безпеку. Для стабільності та миру важливо перестати зволікати, а розпочати реальну підтримку, як це роблять Польща, США та Велика Британія", — резюмував він.

    Раніше видання Bloomberg з посиланням на джерела в уряді Олафа Шольца повідомляло, що Німеччина ухвалить рішення щодо Leopard 2 для України цього тижня — ймовірно, воно буде позитивним.

    Дмитро Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.