• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський планує особисто відвідати ООН у лютому - ЗМІ

    Опубликовано: 2023-01-17 12:20:00

    Президент України Володимир Зеленський має намір відвідати Організацію Об’єднаних Націй, щоб виступити на засіданні Генеральної Асамблеї, напередодні річниці вторгнення Росії в Україну 24 лютого. Про це повідомляє AP з посиланням на джерела в українському МЗС.

    Але це може відбутися лише, якщо в Україна буде стабільна ситуація з безпекою.

    Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова раніше зазначила, що для візиту Зеленського до ООН необхідно, щоб співпало багато факторів. Насамперед йдеться про військову ситуацію в Україні та попередження української розвідки про те, що Росія планує "наступ у лютому".

    "Наш президент хотів би приїхати, у нього є воля чи намір приїхати, але це все ще питання, чи буде ситуація з безпекою, яка дозволить йому приїхати", — сказала вона.

    Водночас в МЗС України офіційно заявили, що наразі не прийнято рішення про те, чи відбудеться закордонна поїздка голови держави.

    Раніше прессекретар українського лідера Сергій Никифоров заявляв, що зарубіжне відрядження Зеленського — це вагома подія, яка відбудеться в найбільш важливий для України момент.

    Нагадаємо, першу закордонну поїздку після повномасштабного вторгнення президент здійснив до США. Це сталося в грудні. Результатом стало ППО Patriot.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.