• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент Республіки Сербської оголосив посла України «небажаним»

    Опубликовано: 2023-01-13 18:00:47

    Президент Республіки Сербської Мілорад Додік заявив послу України в Хорватії й Боснії та Герцеговині Василю Кириличу, що він більше не є бажаною особою в республіці. Про це УНН пише з посиланням на Slobodna Dalmacija.

    Деталі

    Як пише видання, Мілорад Додік спробував захистити своє рішення щодо нагороди президента росії володимира путіна, заявивши журналістам, що воно не має нічого спільного з війною в Україні.

    Додік нагородив путіна медаллю в рамках святкування 9 січня як Дня Республіки Сербської, яке викликало чисельні осуди, особливо на Заході.

    Вручення медалі путіну різко засудили органи Європейського Союзу, а речник Петер Стано заявив, що це був невірний вчинок. Він попередив, що стати на бік путіна в умовах війни проти України означає міжнародну ізоляцію РС та її лідерів.

    Посол України у Хорватії й Боснії та Герцеговині Василь Кирилович назвав це винагородою від одного терориста до іншого. У відповідь Додік заявив послу України, що він більше не є бажаною особою у РС.

    Цитата

    "Це честь для Республіки Сербської, що путін висловив готовність отримати таку нагороду", – заявив Додік журналістам, наголосивши, що вдячний Путіну за те, що він постійно виступає за дотримання оригінальної Дейтонської угоди і, таким чином, за збереження позиції РС.

    Посол росії у Боснії та Герцеговині Ігор Калабухов підтвердив, що зараз шукають дату, коли Додік вирушить до москви, щоб там особисто вручити нагороду путіну.

    Доповнення

    Додік відомий як прихильник тісної співпраці з росією. Він називав виправданою війну в Україні. Кілька разів Додік зустрічався із путіним. Остання зустріч відбулася 20 вересня у Москві.

    У січні 2022 року США ввели санкції проти Додіка та телекомпанії ATV Banja Luka, яка пов'язана із родиною політика.

    Американська влада звинуватила його в корупції, а також у закликах до захоплення держповноваження та створення паралельних інститутів влади, що загрожує територіальній цілісності.

    Єлизавета Калітвенцева

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.