• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Останні кризи разом з війною рф проти України зміцнюють підтримку європейцями ЄС - дослідження

    Опубликовано: 2023-01-13 16:00:16

    Останні кризи, зокрема війна росії проти України, зміцнюють підтримку європейцями Євросоюзу: 62% вважають, що членство в ЄС це добре, свідчать дані останнього Євробарометру, пише УНН.

    Це один із найвищих результатів за всю історію з 2007 року.

    Цитата

    "Недавні кризи і особливо війна росії проти України посилюють підтримку громадянами Європейського Союзу: 62% вважають членство в ЄС "хорошою річчю", що є одним із найвищих результатів за всю історію з 2007 року. Дві третини опитаних громадян Європи (66%) вважають за важливе членство своєї країни в ЄС, а 72% вважають, що членство в ЄС принесло користь їхній країні", - ідеться у результатах дослідження.

    Деталі

    У цьому контексті "мир" повертається у свідомість громадян як одна з основних та основоположних причин ЄС: 36% європейців вважають, що внесок Європейського Союзу у підтримання миру та зміцнення безпеки є головною перевагою членства в ЄС, зростання на 6 пунктів проти осені 2021 року.

    В останньому огляді Євробарометру від Європейського парламенту, опублікованому сьогодні, також вказується, що європейці стурбовані кризою вартості життя та очікують на додаткові заходи ЄС.

    Зростання вартості життя є найсерйознішою проблемою для 93% європейців, за якою слідує загроза бідності та соціальної ізоляції (82%).

    Громадяни очікують, що ЄС продовжить роботу над рішеннями для пом'якшення наслідків послідовних криз.

    Доповнення

    Дослідження Євробарометру проводилося Kantar з 12 жовтня по 7 листопада у всіх 27 державах-членах ЄС. Опитування проводилося у форматі віч-на-віч з додатковим використанням відеоінтерв'ю (CAVI) у Чехії та Данії. Усього було проведено 26 431 інтерв'ю. Результати ЄС були зважені відповідно до чисельності населення кожної країни.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.