• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Акції Alibaba подорожчали більш ніж на 9% на торгах у Гонконгу

    Опубликовано: 2023-01-10 17:30:07

    Акції китайського онлайн-гіганта Alibaba подорожчали на торгах у Гонконгу на 9,15%, на піку котирування сягали 110,9 гонконгського долара за акцію. Про це пише Bloomberg.

    Зростання акцій
    Акції технологічного гіганта різко зросли після того, як заступник голови Народного банку Китаю (НБК) і секретар створеного в НБК комітету Комуністичної партії Го Шуцін заявив, що жорстка політика щодо китайських технологічних компаній добігла кінця.

    За словами високопосадовця, спеціальна кампанія з виправлення фінансової діяльності 14 інтернет-компаній, включаючи Ant Group, в основному завершена, залишилося вирішити кілька питань.

    За підсумками торгів понеділка акції Alibaba подорожчали на 8,66% до 110,4 гонконгського долара.

    Технологічний індекс Hang Seng Tech на цьому фоні закрився на торгах 9 січня зростанням на 3,15% до 4570,72 пункту. Індекс Hang Sang China Enterprises продемонстрував зростання на 1,99% до 7286,07 пункту.

    Стратеги Goldman Sachs та Morgan Stanley підвищили свої прогнози для великих технологічних компаній на тлі швидкого відновлення та зміни регуляторної політики.

    Аналітики Goldman Sachs додали акції Alibaba до списку фаворитів, оскільки вважають, що для китайського гіганта «гірше вже позаду».

    Відмова від акцій Джеком Ма
    Додаткову підтримку акціям Alibaba додала втрата Джеком Ма контролю над китайським фінтехом Ant Group. За даними Reuters, частка підприємця у групі скоротилася з більш ніж 50% до 6,2%. Незважаючи на те, що зміна корпоративного контролю потребує додаткового часу для лістингу Ant Group, це рішення відображає намір влади покращити управління в рамках реорганізації системи регулювання.

    Разом з тим, Ant Group оголосила, що не планує проводити IPO, як передбачалося раніше.

    Анна Недогибченко

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.