• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина приєдналася до США у поставці Україні додаткової Patriot та іншої зброї

    Опубликовано: 2023-01-09 11:00:13

    Президент США Джозеф Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц провели телефонні переговори, за результатами яких сторони домовилися, що об'єднають свої зусилля для передачі нового пакету військової допомоги України.

    Про це повідомила пресслужба Білого дому.

    Наприкінці грудня 2022 року Вашингтон оголосив про передачу Києву ППО Patriot. Шольц під час розмови з Байденом заявив, що Німеччина приєднається до Сполучених Штатів у поставці Україні додаткової батареї Patriot.

    "На тлі ракетних атак Росії, які націлені на критичну інфраструктуру України, президент Байден і канцлер Шольц підтвердили свій намір і надалі підтримувати нагальну потребу України щодо засобів протиповітряної оборони", — запевнили в Білому домі.

    США також мають намір поставити Україні БМП "Бредлі", а Німеччина — БМП "Мардер". Обидві країни планують тренувати українських військових, щоб навчити користуватися новою зброєю.

    Нагадаємо, Київ довгий час запитував Patriot, але адміністрація президента Байдена ретельно підходила до того, що і коли надається Україні. США погодилися включити цю ППО в пакет допомоги після того, як президент Володимир Зеленський особисто відвідав Вашингтон.

    Крім того, Україна просила Patriot і в інших союзників, зокрема, у Німеччини. Коли ракета впала на території Польщі Берлін запропонував Варшаві передати Patriot. Тоді в Польщі заявили, що краще передати ППО України, але в той момент Німеччина не наважилася на таку допомогу.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.