• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зубна імплантація: розвінчуємо міфи

    Опубликовано: 2022-12-29 20:19:49

    Зубна імплантація: розвінчуємо міфи

    Втрачений зуб – зовсім не вирок, адже сучасна стоматологія знає як повернути вашому обличчю здорову та красиву посмішку. Як ви вже зрозуміли мова йде про імплантацію зубів. Сьогодні зубні імпланти ціна на якi варіюється в залежності від країни виробника, є найефективнішим методом відновлення зубного ряду без побічних явищ. Що треба знати пацієнту про сучасну зубну імплантацію дізнаєтесь нижче.

    Імплант – це зуб

    Багато хто вважає, що імплант – це зуб, який встановлюється на місце втраченого. Насправді це не зовсім так. «Замінений» зуб складається з двох «частин»:

    • титанового штифта (імпланта);
    • коронки.

    Тобто для того, щоб встановити «штучний» зуб, спочатку титановий штифт імплантується в щелепну кістку, а потім на нього встановлюється коронка.

    Висновок: міф розвінчано.

    Імплантація зуба – болісна процедура

    Встановлення імпланта – це хірургічне втручання, яке передбачає розрізання десни та встановлення в щелепну кістку штифта. І, звичайно ж, без знеболювальних жоден лікар-імплантолог вам цю процедуру не проведе. Оскільки сучасні знеболюючі препарати є досить ефективними, ніякої болі під час маніпуляцій пацієнт не відчуває. Максимум – легкий дискомфорт.

    Висновок: міф розвінчано.

    Імплант не приживається

    В сучасній медицині використовуються імпланти, які виготовляють з титану. Вірогідність того, що імунна система «відкине» його становить менше ніж 1%. Тому відмовлятися від установки імпланта по причині його можливого відторгнення організмом не слід. Звичайно не останню роль в успішному приживленні титанового штифта відіграє якісне обстеження пацієнта, використання сучасних технологій, а також дотримання пацієнтом всіх рекомендацій лікаря.

    Висновок: міф розвінчано.

    Зубна імплантація – довготривала процедура

    Ви будете здивовані, але процедура установки імпланта займає навіть менше часу, ніж більшість зубних «процедур», до яких ми всі з вами звикли (чистка, лікування, пломбування). Інша річ, що для приживлення імпланта та загоєння місця порізу потрібен час (від 2-х місяців до пів року). Але на цей період пацієнту встановлюють тимчасову коронку, яка нічим не відрізняється від постійної (яку установлюють потім).

    Процедура може бути довшою у разі якщо сталася атрофія кісткової тканини. Долі перед встановленням імпланта, лікарю доведеться провести іншу маніпуляцію – нарощування кісткової тканини. Але навіть цей нюанс суттєво на тривалість процедури встановлення титанового штифта не впливає.

    Висновок: міф розвінчано.

    Найголовніше, що слід зробити перед встановленням імпланта – це провести ретельну діагностику, а після завершення процедури дотримуватися всіх рекомендацій лікаря. Тоді ваш «штучний зуб» прослужить вам довгі роки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.