• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лише санкціями війну не зупинити, хоча вони і працюють, - Боррель

    Опубликовано: 2022-12-28 12:20:13

    Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель вважає, що санкції проти Росії самі по собі не здатні зупинити війну в Україні, хоча вони і працюють. Про це він сказав в інтерв'ю польському виданню PAP.

    "Путін не зміг витримати початкове широкомасштабне вторгнення в Україну і тепер його витісняють на схід. Але санкції не є чарівною відповіддю і самі по собі вони не зупинять війну. Санкції - це лише один з інструментів, які ми використовуємо, але очевидно, що вони працюють і завдають шкоди Росії. Російська економіка серйозно потерпає від них і втрачає здатність до модернізації", - сказав Боррель.

    Голова євродипломатії додав, що за оцінками Організації економічного співробітництва і розвитку(OECD) наступного року російська економіка скоротиться на 5,6%, що є найгіршим показником з усіх країн Великої двадцятки. Понад 1000 транснаціональних компаній на які припадає 40% російського ВВП добровільно скорочують свою діяльність в Росії.

    "ЄС скоротив імпорт російської нафти на 90% і ми скоротили наш імпорт російського газу до рекордно низького рівня. І не забуваймо, що санкції запровадив не лише ЄС. Загалом санкції проти Росії застосовують 40 країн, на які припадає 50% світового ВВП", - додав Боррель.

    Нагадаємо, російське міністерство фінансів очікує, що через введення граничних цін на нафту у 2023 році дефіцит бюджету перевищить заплановані 2% оскільки доходи від експорту суттєво впадуть.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.