• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • СБУ відзвітувала про нейтралізацію понад 4,5 тисячі кібератак з початку року

    Опубликовано: 2022-12-28 09:40:25

    Служба безпеки України повідомляє, що з початку року нейтралізувала понад 4,5 тисячі кібератак і кіберінцидентів. Як передає пресслужба відомства, про це начальник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк заявив в ефірі телеканалу "Ми - Україна".

    "Ми підійшли до 2022 року, маючи позаду 8-річний досвід гібридної війни. Адже війна у кіберпросторі тривала і раніше. На момент вторгнення ми вже були готові до найгірших сценаріїв. А масовані кібератаки, які ми відбили в січні та лютому, стали додатковими "тренуваннями" перед вторгненням", – зазначив він.

    Вітюк підкреслив, що з початком повномасштабної агресії відповідної роботи стало набагато більше: якщо у 2020 році було зафіксовано майже 800 кібератак, у 2021 – 1400, то вже цьогоріч їхня кількість зросла у понад три рази.

    "Сьогодні країна-агресор завдає в середньому більше 10 кібератак на добу. Про більшість українське суспільство, на щастя, навіть не знає", – вказав керівник департаменту.

    Він розповів, що в зоні особливої уваги ворога знаходяться сфери енергетикт, логістики, військові об’єкти, а також бази даних органів влади та інформаційні ресурси.

    Нагадаємо також, що Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації зафіксувала в Україні у третьому кварталі, зокрема, 35-кратний ріст кількості критичних кібервтручань з Росії.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.