• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Конгресі США підтримали поправку про конфіскацію активів РФ на користь України

    Опубликовано: 2022-12-26 09:20:19

    У Конгресі США 22 грудня ухвалили поправку до законопроекту про фінансування уряду, яка дозволяє конфіскацію активів російських олігархів для передачі їх Україні.

    Про це повідомляє CNN.

    "Ця поправка дозволить Міністерству юстиції через Державного секретаря переказувати доходи від заарештованих активів олігарха чи інших підсанкційних організацій народу України", - зазначив ініціатор поправки сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

    За його словами, ухвалення зазначеної поправки буде "посланням від Бога для багатостраждального народу України, полегшенням для американських платників податків і поганим днем для російських олігархів".

    Нагадаємо, наразі Єврокомісія вивчає можливість використання заморожених коштів Центрального банку РФ для відбудови України після війни. У Євросоюзі таким чином хочуть змусити Росію заплатити за ті руйнування, які вона завдала інфраструктурі України.

    У свою чергу в Кремлі заявили, що вважатимуть "крадіжкою" конфіскацію активів РФ на відновлення України.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.