• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Дії зʼявилися нові послуги для переселенців: зміна реєстрації онлайн

    Опубликовано: 2022-12-14 12:40:49

    У Дії додали нові автоматичні послуги для вимушених переселенців, повідомляє Мінцифра. У застосунку тепер можна онлайн змінити місце проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та скасувати цей статус.

    Це вже другий етап послуг для ВПО у Дії. На початку повномасштабного вторгнення РФ Мінцифра додала можливість отримати довідку ВПО та оформити виплати. Цим сервісом скористалися понад 1,4 млн українців.

    ВПО тепер можуть змінити у Дії місце реєстрації, якщо вони переїхали до іншого міста України, або скасувати цей статус, якщо повернулися додому.

    Обидві послуги автоматичні, зазначають у міністерстві. Процес відбувається без участі держслужбовця – більше не потрібно чекати на його рішення.

    Скористатися новими послугами можуть українці, які мають довідку ВПО в Дії. Для зміни місця реєстрації ВПО необхідно фізично перебувати на місці тимчасового місця проживання, щоб підтвердити геолокацію.

    Лев Шевченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.