• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ядерного роззброєння Росії та повернення ядерного статусу України хочуть 50% українців: опитування

    Опубликовано: 2022-12-14 12:00:10

    Половина українців виступають за ядерне роззброєння Росії як стримування країни-агресора від майбутніх нападів. Приблизно стільки ж – за повернення Україні статусу ядерної держави. Про це свідчать дані опитування групи Рейтинг, проведеного на замовлення громадської організації Transatlantic Dialogue Center.

    Як зазначається, заходами стримування Росії від майбутніх нападів, що найбільш підтримуються серед українців, є вступ України до НАТО (61%) і позбавлення РФ ядерної зброї (50%).

    Вступ України до ЄС та гарантії від західних партнерів щодо надання озброєння Україні як методи стримування підтримують по 34% опитаних.

    За підписання мирних угод із Росією як метод стримування агресії – лише 8%.

    Як зазначається, серед українців зросла кількість тих, хто підтримує відновлення Україною статусу ядерної держави (з 47% – 2019 року, до 53% – 2022-го).

    Опитування проводилося 20-21 листопада серед 1000 українців від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Помилка репрезентативності дослідження – трохи більше ніж 3,1%.

    Наталія Медведєва

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.