• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Чорнобаївці виявили масовий мор птахів – наслідок російської агресії

    Опубликовано: 2022-12-13 12:20:08

    Херсонська обласна прокуратура розслідує масовий мор птахів в смт Чорнобаївка Херсонської області, що виник внаслідок російської агресії. Про це 10 грудня повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

    Слідчі з'ясували, що у березні 2022 року російські війська здійснили масований обстріл, внаслідок атаки без електропостачання залишилася одна з найбільших та найсучасніших місцевих птахофабрик. До 24 лютого підприємство налічувало понад 4 млн птахів.

    "Через окупацію підприємство не мало можливості годувати птахів та підтримувати санітарний режим, у результаті чого загинула переважна більшість курей", — підкреслили в генпрокуратурі.

    Правоохоронці провели на підприємстві слідчі дії, адже через ситуацію, що склалася, могло відбутися бактеріальне зараження значної території.

    В результаті на території птахофабрики виявлено місце захоронення загиблої птиці — котлован глибиною близько 3 м площею 1880 м кв. Частина загиблих курей знаходиться у пташниках.

    "Під час огляду відібрано зразки для з’ясування впливу цієї події на навколишнє природнє середовище. Наразі прокуратурою ініційовано проведення необхідних досліджень. Досудове розслідування триває", — додали в генпрокуратурі.

    Нагадаємо, за останніми оцінками, шкода довкіллю України від російської агресії оцінюється у понад 37 мільярдів євро. На цьому наголосив заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Євгеній Федоренко під час Форуму співробітництва в галузі безпеки країн-учасниць ОБСЄ.

    Безпосередня шкода, нанесена клімату війною РФ проти України, оцінюється в щонайменше 31 мільйон тонн викидів парникових газів.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.