• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Орбан продовжує блокування плану ЄС з надання Україні 18 млрд євро

    Опубликовано: 2022-12-05 17:00:57

    Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжуватиме протидію плану Європейського Союзу щодо надання Україні 18 мільярдів євро допомоги в 2023 році, пише УНН з посиланням на DW.

    Цитата

    "Питання в тому, як допомогти Україні. Одна з пропозицій полягає в тому, щоби використати бюджети країн-членів ЄС для взяття разом нових позик і використати ці кошти для надання Україні. Ми не є прихильниками цього, тому що не хочемо, щоб ЄС став спільнотою держав-боржників", - сказав він в інтерв'ю угорському державному радіо.

    Деталі

    Орбан запропонував, щоби кожна з 27 країн-членів виділила зі свого бюджету кошти на допомогу Україні на основі двосторонніх угод. "Іншого плану ми не приймемо, ми не погодимося на нього, а без нас він не буде реалізований", - додав він.

    Доповнення

    За повідомленнями, у Брюсселі підозрюють, що Будапешт використовує своє право вето як важіль тиску, щоб самому отримати від ЄС мільярди євро, заблоковані через проблеми з верховенством права та корупцією в Угорщині.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.