• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Столтенберг назвав умови для вступу України в НАТО

    Опубликовано: 2022-12-01 17:30:33

    Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками пресконференції глав МЗС країн-членів Альянсу повідомив, які умови для прийняття України у НАТО, передає УНН.

    Деталі

    Відповідаючи на питання журналіста про те, чи не заслуговує Україна вже зараз стати членом Північноатлантичного Альянсу, Столтенберг зауважив, що наразі невідкладним питанням є надання країні передової військової техніки, боєприпасів, палива та інших речей, необхідних для захисту від росії.

    "Невідкладним і важливим завданням є забезпечення того, щоб Україна переважала як суверенна незалежна демократична держава в Європі. Нам потрібно максимально мобілізувати військову, економічну, фінансову та гуманітарну підтримку України. І це саме те, що ми робимо. Якщо Україна не переможе як незалежна суверенна держава, то, звичайно, питання про членство взагалі не стоятиме", - сказав він.

    Столтенберг зауважив, що ситуація, що склалася - це "не вибір між нічим і повним членством". Він додав, що НАТО та Україні потрібно розвивати більш тісне політичне і практичне партнерство, що зміцнить українські інституції та допоможе перейти від доктрин радянської епохи до стандартів Альянсу.

    "Я вважаю, що зараз важливо робити крок за кроком. Наразі у пріоритеті забезпечити перемогу України, і це саме те, що ми робимо", - підсумував він.

    Нагадаємо

    Учора, 29 листопада, у Бухаресті відбулося засідання Ради міністрів НАТО.

    Під час саміту міністр закордонних справ Словаччини Растіслав Качер заявив, що Україні треба допомогти максимально наблизитись до членства у НАТО.

    Марина Тищенко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.