• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У ЄС координують з G7 підтримку Україні після ударів рф по енергосистемі: Брюссель передає ще 40 генераторів

    Опубликовано: 2022-12-01 16:00:54

    Європейський Союз напрявляє Україні ще 40 генераторів, на додачу до 550 наданих раніше, у межах підтримки, на тлі російських ударів по енергетичні інфраструктурі України. Про це повідомив Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель у Twitter, пише УНН.

    Цитата

    "росія намагається зламати бойовий дух України, завдаючи ударів по енергетичній інфраструктурі та використовуючи зиму як зброю війни проти мирних жителів. На зустрічі G7 ми координуємо нашу підтримку; ЄС відправляє 40 генераторів на додаток до 550, вже наданих через Механізм цивільного захисту та гуманітарної допомоги ЄС", - повідомив Боррель.

    Раніше

    Після того, як енергетичній інфраструктурі України було завдано серйозної шкоди, повідомлялося, що для підтримки доступу до електроенергії та опалення 17 країн ЄС: Словенія, Словаччина, Ірландія, Австрія, Швеція, Іспанія, Німеччина, Італія, Данія, Фінляндія, Естонія, Бельгія, Болгарія, Люксембург, Кіпр, Польща та Франція надіслали 500 електрогенераторів в Україну через Механізм цивільного захисту ЄС.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.