• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент Литви – про заборону в'їзду росіянам: Ми нічого не знаємо про їхні справжні мотиви

    Опубликовано: 2022-11-22 13:40:30

    Литва вважає вірним своє рішення заборонити в'їзд до країни росіянам, включно з тими, хто має візу країн ЄС, оскільки це питання нацбезпеки – "ми нічого не знаємо про їхні справжні мотиви". Про це Настоящему времени сказав президент Литви Гітанас Науседа.

    Він нагадав журналістці з паспортом РФ, яка поставила питання про "жорстку" політику Вільнюса щодо російських втікачів від мобілізації, що до її оголошення становище росіян було "дуже простим і комфортним: можна було просто стежити за війною по ТБ або ігнорувати її, можливо, підтримувати Путіна".

    "Тепер їм довелося робити вибір – це принесло небезпеку у звичайні російські сім'ї. І деякі з них, можливо, залишаючись прихильниками Путіна, подумали: "Добре, я – за цю війну, але без мене". І вони залишають РФ. І, зрозуміло, Литва є потенційним місцем, куди вони хочуть поїхати", – пояснив президент країни.

    Тому, зазначив він, Вільнюс вирішив, що небажання бути мобілізованим та брати участь у війні проти України – "недостатньо хороша для нас причина, щоб прийняти цих людей".

    "Ми нічого не знаємо про їхні справжні мотиви. Можливо, вони продовжать підтримувати Путіна, але вже на території нашої країни? Це неприпустимо. І саме з цієї причини ми запровадили заборону на в'їзд для російських туристів, включно з тими, хто має візу країн ЄС", – наголосив Науседа.

    На запитання: а якщо такі втікачі не зможуть виїхати, то "можуть стати новими солдатами", він заявив, що "цього ніхто не знає".

    "Ми, країни Балтії, у зв'язку з тим, наскільки добре ми знаємо нашого сусіда, вирішили піти на суворіші заходи. І вважаємо, що ми маємо рацію", – підсумував литовський лідер.

    Євген Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.