• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Бериславі російські війська підірвали високовольтну лінію електропередачі

    Опубликовано: 2022-11-07 10:26:45

    Армія Російської Федерації зруйнувала близько півтора кілометра опор та високовольтної лінії електропередачі у тимчасово окупованому Бериславі Херсонської області. Через це місто залишилося без електроживлення.

    Про це в Facebook 6 листопада повідомив очільник Херсонської ОДА Яросла Янушевич.

    Він підкреслив, що пошкодження досить масштабні. Швидко полагодити поломки неможливо, тому що, по-перше, бракує фахівців і обладнання, по-друге, російські військові не дадуть цього зробити.

    Янушевич прогнозує, що у Бериславі відновлять електропостачання після повної деокупації міста. Аналогічна ситуація може бути з водопостачанням, адже окупанти замінували в місті частину водонапірних свердловин.

    "Також стало відомо, що окупанти підірвали й високовольтні лінії, які йдуть на Херсон. Тому в обласному центрі та низці інших населених пунктів почалися проблеми із електропостачанням", - додав Янушевич.

    Напередодні Генштаб ЗСУ повідомив, що у Бериславі окупанти наказали місцевим жителям виїхати до 10 листопада. Основною причиною загрбники вказують можливе "руйнування дамби Каховської ГЕС".

    Раніше президент Володимир Зеленський попереджав, що Росія готова підірвати дамбу й агрегати Каховської гідроелектростанції у Херсонській області, що призведе до швидкого затоплення водами Дніпра понад 80 населених пунктів, зокрема й обласного центру.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.