• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Всю критичну інфраструктуру України перевіряють на наявність потенційних колаборантів

    Опубликовано: 2022-10-28 13:20:56

    Співробітники Служби безпеки України відпрацьовують критичні об'єкти інфраструктури, зокрема у сфері енергетики, щодо наявності серед співробітників людей, які потенційно можуть працювати з ворогом, щоб убезпечити їх від ударів російських ракет і дронів.

    Про це розповів в.о. голови СБУ Василь Малюк.

    "Кожне місце, де розташовані наші потужності, постійно відпрацьовується в межах контрдиверсійних і антитерористичних заходів. Що це означає? Береться конкретна локація, заходять сили СБУ, Нацполіції, Нацгвардії і шляхом такого поетапного пересіювання ми знаходимо тих, хто потенційно готовий працювати з ворогом. А як правило, знаходяться й ті, хто вже реально працює на нього", – пояснює Малюк.

    За його словами, саме таким чином нещодавно був затриманий співробітник однієї з ТЕС, який нібито займався ремонтом, а насправді передавав ворогу актуальні координати для обстрілів. Зараз він дає  покази.

    Очільник СБУ нагадав, що спецслужба збирає доказову базу щодо виготовлення, переправлення і подальшого використання іранських дронів і ракет. І налаштована притягнути винних осіб до відповідальності.

    Загалом же спецслужба веде одне "материнське" кримінальне провадження про воєнні злочини РФ, а в регіонах є локальні провадження.

    "Для нас дуже важливо показати всьому світу не просто емоції, а процесуальні доказові щаблі противоправної діяльності ворога, його агресії… Всі докази збираються. І мова йде не лише про гласно зібрані докази, тобто огляди місця події та інші, а й велику кількість негласно зібраних – здобутих під час негласних розшукових заходів. Це і відео, і аудіо, перемовини окупантів", – наголошує Малюк.

    Він переконаний, що СБУ виконає всі необхідні юридичні кроки для подальшого розвитку усіх процесуальних дій проти РФ, у тому числі у міжнародному суді.

    Нагадаємо, СБУ відкрила кримінальне провадження щодо постачання іранських дронів і ракет Росії для ударів по Україні.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.