• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дохід французької TotalEnergies сягнув 6,6 млрд дол, незважаючи на збитки від виходу з російського підприємства

    Опубликовано: 2022-10-28 11:30:53

    Французька компанія TotalEnergies у четвер повідомила, що чистий прибуток у третьому кварталі зріс до 6,6 млрд доларів, незважаючи на збитки від виходу з російського підприємства. Про це УНН пише з посиланням на АР.

    Деталі

    Компанія повідомила про скоригований чистий прибуток у розмірі 9,9 млрд доларів, але, зокрема, отримала витрати у розмірі 3,1 млрд доларів після того, як продала 49% акцій сибірського родовища природного газу «Новатек».

    За словами генерального директора Патріка Пуянне, сектор газу та відновлюваних джерел енергії Total у третьому кварталі продемонстрував рекордний операційний прибуток у розмірі 3,6 млрд доларів, що на 1,1 млрд доларів більше, ніж у попередньому кварталі. Загальний прибуток Total зріс на 43% порівняно з третім кварталом минулого року.

    Вищі ціни на енергоносії призвели до стрімкого зростання прибутку компанії, при цьому лондонська Shell також повідомила про майже подвоєння прибутку до 9,45 млрд доларів у третьому кварталі.

    Доповнення

    Минулого місяця Європейський Союз запровадив податок на непередбачений прибуток виробників енергії для фінансування допомоги людям та підприємствам, які постраждали від енергетичної кризи.

    Раніше цього тижня робітники нафтопереробних заводів Total у Франції завершили майже місячний страйк, який викликав брак бензину по всій країні.

    Угода 27 країн ЄС про подальші заходи щодо подолання енергетичної кризи була відкладена ще на місяць через боротьбу за подолання впливу коливань світових енергетичних ринків та різних енергетичних балансів між державами-членами.

    Галина Крижанівська
     
    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.