• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прем'єр-міністр Греції заявив про готовність «протягнути руку дружби» Туреччині

    Опубликовано: 2022-10-28 11:00:43

    Греція готова "протягнути руку дружби" Туреччині, заявив у четвер прем'єр-міністр, а також звинуватив президента Ердогана у розпалюванні антигрецьких настроїв усередині країни. Про це УНН пише посилаючись на АР.

    Цитата

    "Я бажаю, щоб навіть із запізненням наш сусід обрав шлях деескалації, законності, мирного співіснування без риторичних сплесків, але з конструктивними діями", - заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Мітостакіс після зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем в Афінах.

    "Я завжди готовий простягнути руку дружби. Ми не маємо місця для подальших непотрібних джерел напруженості", - сказав Міцотакіс, додавши, що розбіжності мають бути врегульовані мирним шляхом.

    "Цього хоче наш народ, цього хоче грецький народ, цього хоче вся Європа".

    Деталі

    Міцотакіс сказав, що "справді ганебно" те, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган "не бачить, що заходить у глухий кут, коли отруює свій народ брехнею проти Греції. Тому що наші сусіди та всі наші союзники знають, що грецькі острови нікому не загрожують".

    Додамо

    Суперечки між Грецією та Туреччиною включають морські кордони в Егейському морі та східному Середземномор'ї через права на розвідку родовищ енергії. Туреччина також розкритикувала Грецію за збереження військової присутності на східних грецьких островах, яка, за її словами, порушує міжнародні договори.

    Галина Крижанівська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.