• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Путін оголосив «воєнний стан» для мобілізації та внутрішніх обмежень у Росії — ISW

    Опубликовано: 2022-10-20 14:30:05

    Російський диктатор Володимир Путін оголосив "воєнний стан" на тимчасово окупованих територіях України для проведення мобілізації та посилення внутрішніх обмежень у РФ. Про це повідомили у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

    Аналітики вважають, що "воєнний стан" Путіна — це "юридичний театр", щоб створити основу для майбутньої мобілізації та внутрішніх обмежень.

    Зазначається, що диктатор не оголошував воєнний стан у регіонах Росії, а натомість доручив створити правову базу, яка необхідна для проведення мобілізації в РФ.

    В указі Путіна про "воєнний стан" не прописані негайні подальші дії в умовах нового режиму, але надані широкі повноваження для губернаторів – це створює основу для того, щоб Кремль міг "спустити" розв'язання проблем війни на регіональну владу.

    Також Путін залишив собі шлях до розширення декларацій про "воєнний стан", зазначивши, що "у разі потреби в період дії воєнного стану можуть бути застосовані інші заходи" – таке формулювання залишає широкий простір для розширення влади в майбутньому.

    Дмитро Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.