• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент закликав українців обмежити використання електрики у вечірній час

    Опубликовано: 2022-10-17 17:30:16

    Президент України Володимир Зеленський закликав українців обмежити використання електрики в години пік. Про це повідомляє УНН з посиланням на відеозвернення глави держави.

    Цитата

    "Через російський ракетний терор у деяких містах і районах України доводиться обмежувати постачання електрики, щоб стабільно працювала вся система. Але такі стабілізаційні відключення можна буде не робити, коли ми всі в Україні свідомо ставитимемось до свого споживання у пікові години. Це невелика річ для побуту кожної людини, однак дуже вагома в межах усієї енергосистеми України", - сказав він.

    Зеленський також подякував мешканцям Чернігівської області, які цієї суботи обмежили своє споживання електрики на 20%.

    "А загалом по країні в середньому – на 10%. Київ та область – тільки на 7%. Будь ласка, зробіть більше, якщо маєте таку змогу. Від 17:00 до 23:00 маємо скоротити наше споживання електрики. Це такий крок, який разом з іншими забезпечить поразку для російських терористичних планів", - наголосив глава держави.

    Доповнення

    росія вразила близько 30% енергетичної інфраструктури України своїми ракетними ударами у понеділок та вівторок, заявив в інтерв'ю CNN міністр енергетики Герман Галущенко.

    Українців закликали не використовувати побутову техніку, таку як духовки та пральні машини, для економії електроенергії, тому що мільйони людей зіткнулися з відключенням електроенергії після найбільшої російської атаки на енергетичну мережу з початку війни.

    Мешканців Київщини закликали й надалі економити електроенергію.

    Юліана Росковінська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.