• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США обмежили постачання напівпровідників до Китаю

    Опубликовано: 2022-10-11 09:15:47

    Влада США вводить обмеження на постачання напівпровідників та обладнання для виробництва мікросхем до Китаю, пише The New York Times з посиланням на Міністерство торгівлі США.

    Влада США вводить обмеження на постачання напівпровідників та обладнання для виробництва мікросхем до Китаю, пише The New York Times з посиланням на Міністерство торгівлі США.►Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новиниЩо відомоОдна із вказівок відомства забороняє постачання продукції широкого спектру товарів, вироблених у США з використанням американських технологій, 28 китайським компаніям.

    Що відомо
    Одна із вказівок відомства забороняє постачання продукції широкого спектру товарів, вироблених у США з використанням американських технологій, 28 китайським компаніям.

    До цих компаній увійшли Megvii Technology, Dahua Technology та IFLYTEK, Sunway Microelectronics, Yitu Technologies та інші, а також безліч лабораторій та дослідницьких інститутів, пов'язаних з університетами та урядом Китаю.

    Експерти в галузі технологій, опитані NYT, наголосили, що це, ймовірно, наймасштабніші заходи експортного контролю за останні 10 років.

    Вони аналогічні заходам, вжитим адміністрацією колишнього президента США Дональда Трампа щодо китайського телекомунікаційного гіганта Huawei, але навіть ширші, оскільки торкаються десятків компаній.

    Пакет нових обмежень показує прагнення США встановити контроль над передовими обчислювальними та напівпровідниковими технологіями, які необхідні для військових та економічних амбіцій Китаю, пише NYT.

    Обмеження мають значно уповільнити прогрес китайських військових програм, у яких суперкомп'ютери використовуються, зокрема, для моделювання ядерних вибухів, управління гіперзвуковою зброєю та створення передових мереж для спостереження за опозиціонерами та членами меншин.

    Відповідно до нових санкцій, для отримання із США товарів названої групи, китайським компаніям потрібно буде отримати спеціальну ліцензію.

    У більшості випадків у видачі ліцензій їм буде відмовлено, хоча деякі запити на постачання на об'єкти, що контролюються США, розглядатимуться індивідуально, сказав високопосадовець адміністрації Білого Дому.

    За словами керівників компаній у галузі, американські графічні процесори, на які тепер будуть накладені експортні обмеження, використовують безліч китайських підприємств, які працюють зі штучним інтелектом та передовими алгоритмами.

    До них відносяться компанії, що розробляють технології автономного водіння та секвенування генів, а також компанія штучного інтелекту SenseTime та ByteDance (володіє TikTok).

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.