• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США створюють командування в Німеччині для допомоги Україні й навчання ЗСУ – NYT

    Опубликовано: 2022-09-30 13:45:10

    США створять у Німеччині окреме командування, що дозволить упорядкувати систему навчання й допомоги Україні. Про це пише The New York Times із посиланням на чиновників у Пентагоні.

    Нове командування буде розташоване у штаб-квартирі армії США у Вісбадені, неподалік якого українські військові проходять навчання на американській зброї. До нього увійдуть близько 300 осіб, підпорядковуватиметься воно генералу Крістоферу Каволі, командувачу сил США в Німеччині.

    Командування виконуватиме рішення Контактної групи формату Рамштайн. Воно також контролюватиме навчання на полігонах у Німеччині та центрах технічної підтримки у сусідніх країнах.

    Зміни запроваджуються, щоб надати формальної структури військовій підтримці України за прикладом того, як США це робили в Іраку й Афганістані.

    Голова Пентагону Ллойд Остін і його помічники мають ухвалити остаточне рішення найближчими тижнями, оборонне відомство США та Білий дім підтримують цей підхід.

    Марко Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.