• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відповідь Путіну з Німеччини щодо газу: Втрата довіри фундаментальна, Захід відновиться швидше за РФ

    Опубликовано: 2022-09-19 17:00:35

    Прем'єр німецької землі Нижня Саксонія Штефан Вайль вважає, що газопровід Північний потік-2 ніколи не буде запущений в експлуатацію, навіть після закінчення путінської епохи, тому що "втрата довіри настільки фундаментальна, що більше ніколи не виникне ситуації, в якій уряд Німеччини міг би покладатися на енергоносії із Росії". Про це він заявив агентству Suddeutsche Zeitung.

    17 вересня російський диктатор Путін заявив, що "якщо у вас [ФРН] є бажання, якщо вам так важко, просто зніміть санкції із ПП-2, просто натисніть кнопку, і все піде".

    На думку Вайля, надалі більше не буде жодного енергетичного партнерства з Росією, а не лише щодо ПП-2.

    "Росіяни давно спалили всі мости, знищивши найважливіший актив партнерства, – довіру. Будь-хто, хто зараз погодиться співпрацювати з Росією, повинен побоюватися бути ошуканим вдруге. Ця співпраця безповоротно зруйнована", – сказав він.

    Вайль висловив упевненість, що Захід "відновиться швидше, ніж Росія", від втрати масштабної співпраці щодо енергоносіїв.

    У лютому 2022-го, напередодні повномасштабного вторгнення Росії до України, уряд ФРН призупинив процес затвердження завершеного газопроводу ПП-2. Пізніше, влітку, Газпром припинив постачання газу газопроводом ПП-1, пославшись на "технічні проблеми" через санкції Заходу проти РФ.

    Євген Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.