• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні через війну загинули вже 39 журналістів

    Опубликовано: 2022-09-19 14:15:19

    Щонайменше 39 медійників стали жертвами повномасштабної російської агресії в Україні в 2022 року, згідно верифікованих даних Національної спілки журналістів України.

    Зокрема, серед загиблих – 8 журналістів, які виконували професійні обов’язки; 13 медійників – цивільних жертв; 18 представників ЗМІ, які мобілізувалися для захисту України у лавах Сил оборони України. Відомості про ще двох зниклих журналістів-військовослужбовців перевіряються.

    Як зазначив з нагоди Дня пам'яті українських журналістів, який відзначається 16 вересня, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, він безмежно вдячний журналістам, готовим віддати життя.

    "Життя 39 журналістів з початку повномасштабного вторгнення забрала в нас Росія, за даними НСЖУ. За 8 років війни ми втратили ще більше... Сьогодні, в День пам'яті загиблих журналістів вшановуємо пам’ять наших борців передової інформаційного фронту. Бути журналістом сьогодні - це бути готовим віддати своє життя, щоб доносити правду всьому світу. Безмежно вдячний вам, як і вся наша країна", - написав він.

    Зазначимо, що останньою за часом відомою жертвою став оператор телеканалу "Прямий" і офіцер Збройних сил України Олексій Юрченко. Повідомлялося, що він загинув під час боїв за Балаклію Харківської області 8 вересня.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.