• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Окупанти обстріляли Південноукраїнську АЕС: ракета впала за 300 метрів від ядерних реакторів

    Опубликовано: 2022-09-19 12:30:18

    Сьогодні, 19 вересня 2022 року, о 00:20 російська армія здійснила ракетний обстріл промислової зони Південноукраїнської атомної електростанції.

    Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом".

    Зазначається, що потужний вибух стався всього за 300 м від реакторів ПАЕС. Ударною хвилею пошкоджено будівлі АЕС, розбито понад 100 вікон.

    Також відключився один з гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південоукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі.

    Наразі всі три енергоблоки ПАЕС працюють у штатному режимі. Потерпілих серед персоналу станції, на щастя, немає.

    "Акти ядерного тероризму рашистів загрожують усьому світові. Їх треба негайно зупинити, аби не допустити нової катастрофи!", - підкреслили в "Енергоатомі".

    Крім того, загрозливою залишається ситуація і на Запорізькій атомній електростанції в окупованому Енергодарі.

    Нещодавно рада керуючих Міжнародного агентства з атомної енергії закликала Росію вивести війська з території захопленої нею Запорізької атомної електростанції.

    Як зазначив, реагуючи у Facebook на ухвалення документа міністр енергетики України Герман Галущенко, резолюція з вимогою до РФ щодо деокупації ЗАЕС є показовим прикладом адекватної відповіді міжнародної інституції на дії країни-терориста.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.