• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парламент Іспанії підтримав членство Фінляндії та Швеції в НАТО

    Опубликовано: 2022-09-19 09:30:55

    Парламент Іспанії ратифікував вступ Фінляндії та Швеції до Організації Північноатлантичного договору (НАТО) у четвер, наблизивши дві скандинавські країни на крок ближче до приєднання до альянсу. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

    Деталі

    Союзники по НАТО підписали протокол про вступ двох країн у липні. Він має бути ратифікований парламентами всіх його членів, перш ніж Фінляндія та Швеція зможуть бути захищені положенням про захист. Після ратифікації Іспанією в списку залишаються п'ять країн, а ратифікація може тривати до року.

    Нижня палата схвалила приєднання 290 голосами «за», 11 «проти» і 47 утрималися.

    Додамо

    Франція та США вже підписали свої ухвалення на членство двох скандинавських країн у НАТО.

    Нагадаємо

    Швеція та Фінляндія офіційно подали заявку на вступ до НАТО 18 травня. Це рішення було викликане повномасштабною війною росії проти України, яка розпочалася 24 лютого.

    Туреччина, давній член Альянсу, висловила заперечення проти їхніх заявок на членство, критикуючи країни за підтримку "терористичних груп". Після поглиблених переговорів між країнами Туреччина задекларувала, що на саміті у Мадриді підтримає членство Швеції та Фінляндії в НАТО.

    29 червня лідери НАТО офіційно запросили Фінляндію та Швецію приєднатися до Альянсу.

    Американський Сенат підтримав резолюцію щодо вступу Фінляндії та Швеції до НАТО, тим самим давши згоду на пропозицію президента Джо Байдена.

    Юрій Свиридюк

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.