• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Війська РФ вдарили ракетами по Кривому Рогу: вражено дамбу водосховища, Інгулець вийшов з берегів

    Опубликовано: 2022-09-15 11:15:28

    Кривий Ріг Дніпропетровської області надвечір 13 вересня зазнав удару вісьмома російськими крилатими ракетами, повідомив у Telegram-каналі заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

    "Це терористичний акт проти наших людей, проти конкретного міста. Адже ракети прицільно летять в споруди, які мають критично важливе значення в життєзабезпеченні людей. Сьогодні російські війська направили максимальну кількість своєї зброї на гідротехнічні споруди. Мета очевидна – спроба створити надзвичайну ситуацію. Їм не важливо, чи залишаться люди без води, чи місто опиниться у воді", - вказав він.

    За словами чиновника ОП, росіянам порібно створити паніку, в якій буде важко приймати рішення, і закликав людей не панікувати. Він додав, що зараз компетентні служби вже ліквідовують наслідки ракетних ударів, а на місці "координує роботу військова адміністрація" (зазначимо при цьому, що у самому Кривому Розі військова адміністрація, можливість створення яких президентом передбачено законом про правовий режим воєнного стану, не створвалася).

    "Головне, що потерпілих серед мирного населення немає, а інше – відновимо. Ситуацію тримаємо під контролем", - підкреслив Тимошенко.

    В свою чергу президент Володимир Зеленський підтвердив публікацією відповідного фото, що удар прийшовся по дамбі Карачунівського водосховища.

    "Країна-терорист і далі воює проти мирного населення. Цього разу – ракетні удари по гідротехнічних спорудах і спроба затопити Кривий Ріг. Все, що можуть окупанти, – це посіяти паніку, створити надзвичайну ситуацію, спробувати залишити людей без світла, тепла, води та їжі. Чи зможе це нас зламати? Аж ніяк. Чи чекатиме на них справедлива відповідь і відплата? Безперечно, так", - підкреслив він.

    О 21:53 Тимошенко повідомив, що на місці удару спостерігається виток води 100 кубометрів в секунду, через що підвищується відповідним чином рівень води в річці Інгулець.

    "Це значний об'єм. Ми чітко усвідомлюємо масштаби задач, які стоять перед нами для ліквідації наслідків ракетних ударів. Рівень води по вулицях міста постійно моніторять спеціальні пости. А також спостерігають і за приватним сектором, будинки якого знаходяться у Інгулецькому та Центрально-Міському районі міста, де є ризик підтоплення", - написав він.

    За його словами, "це виклик для всіх нас", але ситуація є контрольованою, для якнайшвидшої ліквідації загрози залучені усі служби.

    В свою чергу у мережі розповсюдилася вже велика кількість фото та відео, що свідчать по значне підвищення рівня води в Інгульці після ураження дамби. Зокрема, вода знесла один з пішохідних мостів через річку - у районі МОДР.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.