• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені назвали несподівану небезпеку хліба

    Опубликовано: 2022-09-06 08:48:03

    Регулярне вживання пропионата, який використовується при виготовленні хлібобулочних виробів, може призводити до гормональних порушень, а також підвищувати ризик розвитку ожиріння і діабету. Про це повідомляється в прес-релізі на сайті Школи громадської охорони здоров’я при Гарвардському університеті, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    В ході експерименту міжнародна група вчених вводила в організм мишей коротко жирних кислот, що запобігає появі цвілі на хлібі. В результаті у піддослідних мишей спостерігалося підвищення активності симпатичної нервової системи, що в свою чергу призвело до зростання рівня таких гормонів як глюкагон, норадреналін і білок-переносник жирних кислот (FABP4). Клітини печінки гризунів виробляли більше глюкози, в результаті чого розвивалася гіперглікемія — ознака цукрового діабету.

    У другій частині дослідження взяли участь 14 здорових добровольців, які були розділені на 2 групи. Люди в одній з них отримували їжу, що містить один грам пропионата, а в іншій — їжу з плацебо.

    Зразки крові збирали перед їжею, протягом 15 хвилин після їжі і кожні 30 хвилин протягом 4 годин. Виявилося, що вживання продуктів з пропионатом також збільшувало вироблення гормонів, що провокують метаболічні порушення.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.