• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені назвали продукт, який підвищує ризик передчасної смерті

    Опубликовано: 2022-09-05 14:08:38

    Шведські вчені прийшли до висновку, що надмірне вживання жирної риби підвищує ризик передчасної смерті на 50%.

    Як повідомляє MedicalXpress, дослідники протягом десяти років спостерігали за харчуванням сімдесятирічних людей. З’ясувалося, що на 50% частіше, ніж представники інших груп ризику вмирали добровольці з найвищим рівнем поліхлорованих біфенілів (ПХБ).

    Відзначається, що ПХБ містяться в основному в жирній рибі (в лососі і салаки), а також в м’ясі і молочних продуктах.

    При цьому автори роботи не враховували чинники ризику, пов’язані з серцево-судинними захворюваннями, в тому числі високий тиск, діабет, куріння, ожиріння і підвищений рівень холестерину.

    У березні вчені з Шаньдунського політехнічного університету в Китаї заявили, що короткі прогулянки один або два рази на тиждень знижують ризик смерті від серцевого нападу, раку або інсульту.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.