Вчені назвали продукт, який підвищує ризик передчасної смерті

05 сен, 14:08

Шведські вчені прийшли до висновку, що надмірне вживання жирної риби підвищує ризик передчасної смерті на 50%.

Як повідомляє MedicalXpress, дослідники протягом десяти років спостерігали за харчуванням сімдесятирічних людей. З’ясувалося, що на 50% частіше, ніж представники інших груп ризику вмирали добровольці з найвищим рівнем поліхлорованих біфенілів (ПХБ).

Відзначається, що ПХБ містяться в основному в жирній рибі (в лососі і салаки), а також в м’ясі і молочних продуктах.

При цьому автори роботи не враховували чинники ризику, пов’язані з серцево-судинними захворюваннями, в тому числі високий тиск, діабет, куріння, ожиріння і підвищений рівень холестерину.

У березні вчені з Шаньдунського політехнічного університету в Китаї заявили, що короткі прогулянки один або два рази на тиждень знижують ризик смерті від серцевого нападу, раку або інсульту.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/532795.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua