• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США збираються доозброїти Тайвань на $1,1 млрд

    Опубликовано: 2022-08-30 13:45:01

    Білий Дім планує провести через Конгрес законопроєкт про постачання Тайваню озброєнь на $1,1 млрд. Про це повідомляє Politico.

    Видання повідомило з посиланням на інформовані джерела, що Конгресу буде запропоновано на обговорення законопроєкт, згідно з яким Тайвань отримає від США 60 протикорабельних ракет і 100 ракет "повітря-повітря".

    Джерела Politico підкреслюють, що адміністрація США наголошує на посиленні обороноздатності Тайваню та виконанні вже укладених контрактів, а не на посиленні військової допомоги, яка могла б спровокувати ще більше загострення відносин між Вашингтоном та Пекіном.

    ДОВІДКА. Китайська Республіка (Тайвань) – визнана 17 країнами держава, Україна де-юре вважає її частиною КНР. До поразки від комуністичного режиму Мао Цзедуна у громадянській війні контролювало всю територію Китаю. З 1949 року контролює лише Тайвань та кілька невеликих островів. КНР вважає Тайвань своєю провінцією і заявляє про прагнення "мирного возз'єднання". Тайвань заявляє, що готовий чинити збройний опір у разі вторгнення.

    Президент США Джо Байден у травні заявив, що Вашингтон задіє армію , якщо Китай спробує захопити Тайвань силою. "Ми підтримуємо політику "одного Китаю", але це не означає, що Китай має, вибачте мені, юрисдикцію, щоб застосувати силу для захоплення Тайваню", – пояснив він позицію Вашингтона.

    Сергей Бережной

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.