• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені визначили, скільки потрібно тренуватися, щоб тіло почало спалювати жирові запаси

    Опубликовано: 2022-08-26 14:28:53

    Скільки людина повинна тренуватися, щоб тіло почало отримувати енергію з власних жирових запасів? Розібратися в цьому питанні вирішила група антропологів під керівництвом Германа Понтцера з Університету Дьюка.

    Вони визначили межу фізичної витривалості людини, по досягненні якого тіло починає черпати енергію з жирових запасів. Дослідження базується на вимірюванні показника BMR (basal metabolic rate – показник базального метаболізму). Це основний показник обміну речовин в організмі: він вказує на кількість енергії, що витрачається людиною в стані спокою.

    Як вираховується BMR:

    Для жінок: BMR = (10 × вага в кілограмах) + (6.25 × зростання в сантиметрах – – (5 × вік в роках) — 161
    Для чоловіків: BMR = (10 × вага в кілограмах) + (6.25 × зростання в сантиметрах) – (5 × вік в роках) + 5
    Група вчених провела експеримент за участю спортсменів: 5 чоловіків і одна жінка протягом 20 тижнів брали участь у марафонських забігах, в цілому подолавши 4957 кілометрів. Фахівці фіксували BMR у спортсменів до забігів і під час марафону. Виявилося, витрата енергії приблизно через 20 днів безперервних навантажень досягав значення 2,5 BMR.

    Тіло людини, за словами вчених, не може спалювати калорії швидше, ніж 2,5×BMR. 2,5 BMR, як пояснив Понтцер, дорівнює 4000 спалюваним калоріям. Однак на короткочасні періоди спалювання калорій може збільшуватися.

    Попередні дослідження показали, що при інтенсивному фізичному навантаженні протягом кількох годин BMR збільшується до 5 разів, після чого вирівнюється.

    На тлі тривалої навантаження при показнику обміну речовин 2,5 BMR тіло починає спалювати калорії швидше, ніж він може отримати енергію з їжі. Тоді організм починає витягувати енергію з жирових запасів. Це, за словами вчених, і є межа витривалості.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.