• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Генсек НАТО: Ми зможемо підтримувати Україну роками

    Опубликовано: 2022-08-24 13:15:13

    Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що за необхідності Захід зможе підтримувати Україну роками. В інтерв'ю ZDF у вівторок Столтенберг заявив, що Володимир Путін "сильно прорахувався", розраховуючи на швидку капітуляцію України.

    "Він думав, що виграє в Україні за кілька днів. Пройшло уже пів року війни. Росія зазнала значних втрат, Україна змогла дати відсіч і повернути території на півночі навколо Києва та на сході навколо Харкова, а також зупинити наступ на Донбасі", – сказав генсек НАТО.

    Він заявив, що подальший розвиток подій прогнозувати важко, тому що війни непередбачувані за своєю природою, але Захід має зробити усе можливе, щоб максимально збільшити ймовірність прийнятного з погляду України результату війни.

    "Що ми можемо зробити – це надати військову, фінансову, гуманітарну та економічну підтримку Україні", – сказав Столтенберг.

    Він також наголосив, що одним із висновків російсько-української війни полягає у важливості мати запаси для підтримки військових зусиль. "Потрібна потужна оборона, щоб запобігти війнам", – сказав Столтенберг.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.