• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європа почала знижувати обсяги військової допомоги Україні

    Опубликовано: 2022-08-18 12:00:07

    Упродовж липня шість найбільших європейські країни уперше від початку широкомасштабного вторгнення Росії не запропонували Україні нових зобов'язань щодо надання військові допомоги.

    Про це пише американське видання Politico, посилаючись на дані Кільського інституту світової економіки, що відстежує процес військової допомоги Україні.

    Крістоф Требеш - керівник групи, що займається відстеженням підтримки України, зазначив, що, за даними інституту, з кінця квітня спостерігається тенденція до зниження зобов'язань європейських країн з надання військової допомоги Україні.

    Видання зазначає, що військові поставки Україні слабшають якраз у момент, коли йдеться про "вирішальний наступ" ЗСУ, і війна вступила в критичну фазу.

    За липень шість найбільших країн Європи не запропонували Україні жодних нових військових зобов'язань. І це вперше від початку війни. Повного списку країн-відмовників видання не публікує, але уточнює, що серед них - Німеччина та Франція.

    Видання також зазначає, що союзники минулого тижня в Копенгагені взяли зобов'язання з військової допомоги Україні на 1,5 мільярда євро. Требеш заявив, що сума "мізерна в порівнянні з тим, про що домовлялися на попередніх конференціях".

    Зазначимо, авторитетні американські експерти з нацбезпеки, військові, дипломати та колишні посадовці написали відкритого листа до президента США Джо Байдена, в якому закликали негайно наростити військову допомогу Україні.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.