• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Військовий облік для жінок: нардеп розповів, хто має піти до військкоматів

    Опубликовано: 2022-08-17 18:00:14

    Військовозобов’язаними є ті жінки, які мають відповідний диплом про освіту, а не ті, хто працює не за спеціальністю. Про це на брифінгу розповів народний депутат, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передає УНН.

    Цитата

    "На військовий облік повинні стати жінки, які отримали професійну освіту за відповідним фахом. Тобто це не ті, хто працює не за спеціальністю, а ті, хто має відповідний документ, що підтверджує їх рівень кваліфікації. На сьогодні це жінки, які мають військово-облікові спеціальності, а також тих професій, в яких може виникнути потреба Збройних сил. Це працівники медичної сфери, сфери харчування і технологій приготування харчової продукції; професії, пов’язані із засобами зв’язку чи з інформативними технологіями, з хімічною продукцією", – повідомив Веніславський.

    Додамо

    Нардеп зазначив, що до 1 жовтня такі жінки мають стати на військовий облік. Якщо вони цього не зроблять, то наразі жодних жорстких санкцій не застосовуватимуть, проте в майбутньому їх можуть ввести.

    Нагадаємо

    У Генштабі ЗСУ повідомили, що жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою.

    Варвара Крат

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.