• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Потрібні конкретні спеціалісти. Резніков розповів, як іде мобілізація і хто потрібен армії

    Опубликовано: 2022-08-17 15:00:42

    Станом на середину серпня до лав сил оборони мобілізують не всіх поспіль – потреби нарощування кількості особового складу поки що немає, – а "конкретних фахівців". Про це розповів Голосу Америки міністр оборони Олексій Резніков.

    Він нагадав, що завдання щодо мобілізації визначаються Генштабом.

    Тобто у начальника Генштабу та головнокомандувача ЗСУ оцінюють ту чи іншу кількість сил і засобів, яка потрібна в той чи інший момент ведення бойових дій, а також оцінюють втрати ("давайте будемо реалістами – втрати у нас теж є, і поранені, і, на жаль, убиті").

    В результаті, каже глава Міноборони, Генштаб "чітко знає, на якому напрямку якому виду сил чи військ заміщення потрібно зробити, або відвести бригаду на відновлення боєздатності й замість неї ввести резерв".

    Міністр наголосив, що на сьогодні мобілізаційні потреби задовольняються через пошук конкретних спеціалістів.

    "Тобто не загалом стільки й стільки там потрібно, тому що досить багато вже мобілізували до лав Збройних Сил – і не тільки Збройних Сил. Зараз [потрібні] конкретні фахівці. Це можуть бути оператори БПЛА, можуть бути спеціальні айтівці, зв'язківці, артилеристи, і так далі", – перерахував він.

    Резніков додав, що тепер, коли сили оборони отримують "просунуте і складніше" озброєння натовського стандарту, "то й фахівці нам потрібні такі, які зможуть швидко опанувати ці системи".

    "Що ми, відверто кажучи, дуже добре і робимо", – підсумував він.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.